Kültéri pad

vázszerkezet

A padok szerkezete rozsdamentes, tükörpolírozott acélból készül. Időtálló, strapabíró anyag, formavilága a tervezett kapu stílusához igazodik.

ülőfelület

Az ülőfelület Corian borítást kap aminek az alsó rétegére Debrecen mintás fólia és ledek kerülnek beszerelésre. Nappal fehér színű kőhatású lapként elegáns hatást nyújt, míg éjszaka a ledek bekapcsolásával különleges világító felületként egyedi és látványos élményt nyújt.

Extra

Vezeték nélküli telefontöltő kerül a Corian lapok belső felületére, amivel csatlakozás és esetleges rongálás nélkül tölthetőek az erre alkalmas mobil eszközök.

Boltíves kapu

Elhelyezkedés

A kapu helyéül egy központi rész szolgálna a Nagyerdőn, ami a térrendezés következtében kíváló találkozópontként szolgálna a debreceni lakosoknak és a turistaként érkezőknek egyaránt.

 

A tér adottságait figyelembe véve került megtervezésre a 3 irányú kapu, aminek a boltívein áthaladva iránymutatást kaphatunk a turisztikailag legrelevánsabb helyszínekről. A modern formavilágon túl, érdekessége, hogy a levegőből nézve a kapuszerkezet szív alakot formál. Térképeken, gps rendszereken a szív szintén fel tűnik mint forma a szerkezet alakja révén, igy várható, hogy találkozási pontként a “Nagyerdő Szíve” vagy “Love Gate” nevekkel hivatkoznak rá majd a látogatók.

 

Selfi kamera gobo led projektor és díszvilágítás

A szív csúcsához egy Hofeka Xeon “fűszál” formájú villanyoszlop kerülne elhelyezésre, ami lehetőséget biztosít effectek alkalmazására a téren. Az oszlop tetejére egy szelfi kamera kerülne aminek a segítségével a térre látogatók interaktív módon készíthetnek fotókat a levegőböl. Az igy keletkezett szelfiket egy digitális rendszer segítségével képeslapként elküldhetik maguknak emailben.

További látványos lehetőséget rejt a Gobo led projektor, ami mintákat tud vetíteni a szívre és annak környezetére, melyet további statikus díszvilágítás egészíthet ki.

 

Teljes acél

acél és dichroic

teljes dichroic

3m dichroic fólia

A 3M dichroic fólia különlegességét egy speciális, fénytörést okozó bevonat adja, amit ha különböző szögekből nézünk, különböző színekben pompázik a bevont felület. A 3M kifejezetten épületek üveg-homlokzataira és plexi vagy üveg felületek bevonására fejlesztette ki, így rendkívül időjárás állók, beltéren és kültéren is egyaránt használhatóak.